Treenighet



En bild av treenigheten. Verkligen en bild av gemenskap. En annan bild av treenigheten som jag tänker ta upp ipredikan i morgon är detta att Fadern, Sonen och Den Helige Ande hela tiden pekar från sig själva, på varandra. Grundmönstret i den kristna tron är också ett tema i treenigheten, gemenskap och utgivande.
Vi har haft glädjen att följa en fantastisk serie via datorn. Det är en ny TVinspelning av LeoTolstojs "Krig och fred". Där finns många starka upplevelser av utgivande och gemenskap rakt genom mänsklig skröplighet. En stor roman har blivit en stor filmisk upplevelse. Det är inte ofta man ser kristen förkunnelse i nyinspelade dramer - se den!

Mindfulness

3 juni, en onsdag


Studenterna är utflugna. Examina är avklarade. Vi finns kvar här. Studentkåren är kvar. Vi skall ha ett sammanträffande strax. Inför hösten. Fast då är studentkåren förnyad. Förhoppningsvis är vi desamma, då som nu.

Har just läst en intressant sida på nätet, en artikel som ursprungligen är skriven som ledarsida i Budbäraren, EFS tidning. Där tas upp ett slags utvecklande kurser som drivs i landstingen för att utveckla personalen där. De har som gemensam nämnare Termen "mindfulness". Vad som inte klargörs, enligt artikeln, är att kursens innehåll också är det sjunde steget i buddhismens väg till nirvana, utslocknandet. Det åttonde och sista steget är just nirvana.


Du kan läsa hela artikeln på Svenska evangeliska alliansens hemsida, troligen också på Budbärarens hemsida.


Skicka gärna respons.


RSS 2.0