Min Ipad

Primitivt skall det varaNej, jag har ingen Ipad, men jag leker med tanken att tanka över alla böcker till en läsplatta. Men det skulle vara trist att ersätta 100 m böcker, som pryder väggarna i snart sagt varje rum, med en läsplatta som innehåller samma mängd information och ändå inte. Böckerna låter sig alltid ses, föder tankar många gånger varje dag för mig när jag vandrar från rum till rum. Det har att göra med den där vanan att besöka second handbutiker också - och göra fynd - det försvinner liksom bara. Jag tror inte att det blir någon läsplatta.
Jag minns TV-serien "Dallas", där man skådade in i de stormrikas boningar. Där fanns aldrig några böcker, möjligen räkenskapsböcker. Undrar om de redan hade läsplattor, fast jag trodde att de helt enkelt inte hade upptäckt den livskvalitet som ges av fyllda bokhyllor. Nu föreslår tydligen Arnold Schwarzenegger att man i skolorna skall övergå till läsplattor till alla elever. Det är inte i Texas, men i Kalifornien, men i alla fall...
I min ungdom drev jag en personlig protest under några år mot energiberoende. Det var mest i tankevärlden, men det handlade om hur man skulle leva sitt liv. Mina ideal var Henry David Thoreau och Lao Tse och kanske J. J. Rousseau. Jag skulle aldrig äga en bil, aldrig ha en större bostad än plats för säng och litet bord och naturligtvis, en ansenlig bokhylla. Med facit i hand blev det inte så. Men idealen finns i någon form kvar här inne, mitt i det ombonade stora hemmet, med fler rum än vi egentligen behöver för två personer. Hade jag vetat om någonting sådant som läsplattan på den tiden, hade jag väl fällt en del giftiga kommentarer. Nu kan jag leka med tanken att det vore roligt att ha en läsplatta. Kanske behöver jag hjälp mot det. Du får gärna ge mig den hjälpen - argument i den andra riktningen tror jag mig inte behöva.
På tal om second hand - du kanske är intresserad? Biblioteken här i Trollhättan har några små böcker till utlån där man får förteckning med öppettider, innehåll och adresser till alla second handbutiker i hela Västsverige.
Lycka till i bokrike!

RSS 2.0