Nu vänder året

Vi går mot ljusare tider igen här på norra halvklotet. Det känns glädjande. I kväll sänds Korsdrag på Radio Trollhättan, 90,6. Det blir et litteraturtips och musik med Third Day och Oslo Gospel Choir. Det börjar kl 21.

En vecka före jul

Idag har det varit veckans skogsdag. Från soluppgången till mitt på dagen har vi sett det låga vinterljuset över skogsbackar och ängsmarker, kalhyggen och våtmarker. Nog är alla årstider vackra på sitt eget sätt - och på vintern kanske det är solljuset som tilltalar både ögat och själen. Den första bilden visar ljuset över kalhygget i soluppgången:
Dolly i elegant pose
På väg mot jordens djup
som i trots bryter den snötäckets stillhet och låter sig inte böjas
Det flacka solljuset målar jordens vågsvall
långt därborta anar man en vacker byggnad - Högärdet
Välkommen til radioprogrammet onsdag kväll kl 21. Jag kommer att spela ur den kristna julskivehögen. inte de vanligaste, inte sådant som du har hört. Jag gissar att du inte har hört "Third Day"'s julskivaq från 2006, bland annat. Jag skall också berätt något om Global Gospel Project, en härlig programförklaring från "over there" och om tid gives tipsa om lite helgläsning-
Vi hörs: Göran O

Programmet den 14 dec

Musiken i programmet är hämtat från Chicago: Christmas, en julskiva som kom 2003. Nästan all musik som bandet har gjort genom åren finns tillgänglig på skivmarknaden och även på spotify. Den mest spännande musiken med grupen finns på de första nio plattorna, alltså tom Chicago 9. Flera av bandets medlemmar har sedan dess haft egna karriärer, t. ex. Robert Lamm och Peter Cetera.

Svårtillgängliga rariteter

I morse på vår sedvanliga veckovandring beslöt vi oss, John och jag, att vi skulle besöka en plats i närheten av Ryra för att bese fordon i gränstrakten mellan döda och levande. Det så definitivt dött ut, men enligt en välinformerad granne skall bilarna i bild kunna köras på plats. Men det var inte lätt att komma dit. Vi råkade dessutom väcka en trött granne till denna "Bilkyrkogård" och det krävdes en man av Johns talanger för att reda ut situationen, så att vi kom därifrån utan blessyrer. I alla fall, så här såg det ut.
Naturen tar sig in...
Fräscha däck
En grill som ger skäl för namnet
Sliten färg är vackrare
En personlighet ser utan att se
Laidback placering av släpkärrans stödhjul

"Bilkyrkogården"

Skulle haft med några bilder från en "bilkyrkogård" - lustigt namn! De kommer på måndag. Efter stormen igår kan det vara trivsamt att se några vackra höstbilder från tiden innan alla löven lämnade träden.
färgspel i trädgården
...som ett rekviem
...i tre delar
...innan frosten.

Programmet den 7 december

Fredag 930 - 10 går vi i repris.
Med vi menar jag Hans-Olof Holm och jag. Han valde musiken till ett samtal om vad den kristna trons omistliga sanningar är.
Musiken var Ulf Christiansson med psalmen "Det finns kraft", Bengt Johanssons fina "Helig mark" och Lena Maria Klingvalls innerliga "Det enda jag vet." Du kan hitta samtliga på Spotify, om du har tillgång till det.
Vi närmar oss jul och sänder programmet två gånger till före jul, den 14 och 21 december. Vi återkommer sedan den 11 januari.
Bloggen hålls däremot öppen under hela jul- och nyårshelgen.
VI HÖRS!

Morgonvandring den 6 december, Solberga

Solen går upp
Pastellfärger i vinternlandskapets gråtoner
Jag blir betraktad
När vi vandrar i det nedskurna ravinlandskapet mörknar himlen söderifrån och ger oss årets första dagsnö.
Välkommen till min blogg, du som hittar den via Trollhättans närradio. Jag har varit ganska inaktiv under hösten men från och med nu skall du kunna hitta inspirerande bilder, recensioner av böcker, ljudklipp från musik som jag spelat och skall spela i närradion, länkar till andra intressantheter, vardagsbilder som ovan och tankar utifrån programmen (klipp från tidningar, hemsidor och eget).
Vill du nå mig på annat sätt än via bloggen, skriv till min
mailadress [email protected]
eller hör av dig per
telefon 0520 444121 eller under adress
Göran Olander
Rosenvägen 9
461 77 Sjuntorp
VI HÖRS!

RSS 2.0