Bibeltimme på söndagar i Götalundens kyrka

Denna återkommande bibeltimma står öppen för hela församlingen varannan vecka i höst efter gudstjänst och kyrkkaffe, ca kl. 13 – 14. Vi skall samtala om Jesus och hans lärjungar i den miljö och den tid där de levde och verkade. Vi som vill bli kvar en timme efter kyrkkaffet skall få en spännande stund där vi får lyssna till en inledning över ett ämne och sedan får komma med egna funderingar och tankar. Du kan få vara med aktivt, men det krävs inte mer av dig än att du vill lyssna. Det blir ett tema varje gång, som ansluter till söndagens tema. Vi är flera som växlar om att leda bibeltimmarna. Så här ser höstens schema ut:

 

9/9, 14:e söndagen efter Trefaldighet, under ämnet ”Enheten i Kristus” frågar vi oss vilka fördomar vi bär med oss om judarna på Jesu tid och i vår tid.

Söndagens evangelietext är om de kristnas enhet och hämtat från Jesu översteprästerliga förbön.

 

23/9, 16:e söndagen efter Trefaldighet, under ämnet ”Döden och livet” frågar vi oss hur judarna såg och ser på vad som händer i döden och synen på uppståndelsen. Söndagens evangelietext handlar om uppväckandet av Lasaros.

 

7/10, 18:e söndagen efter Trefaldighet, under ämnet ”Att lyssna i tro” frågar vi oss hur judarna såg och ser på Jesus, Paulus och Nya Testamentet. Söndagens evangelietext handlar om den vuxne Jesus som undervisar i templet.

 

21/10, 20:e söndagen efter Trefaldighet, under ämnet ”Att leva tillsammans” frågar vi oss lite fler frågor med anledning av att det är bibeldag den söndagen. Det kommer att handla om judiskt familjeliv på Jesu tid, om bords- och måltidsgemenskap bland judarna då och nu och om den judiska och kristna synen på nästan. Söndagens evangelietext handlar om Jesu ord: ”Den som gör Guds vilja är min bror och syster och mor.”

 

3/11, Alla Helgons dag, under ämnet ”Helgonen” frågar vi oss hur man runt Jesus såg på himmelska varelser och om Jesus som ”ordet”. Söndagens evangelietext handlar om saligprisningarna.

 

18/11, söndagen före Domssöndagen, under ämnet ”Vaksamhet och väntan” frågar vi oss vad ”Messianska rörelser” är och om vad ”judiska kristna” innebär. Söndagens evangelietext handlar om de fåvitska jungfrurna.

 

2/12, Första söndagen i Advent, under ämnet ”Ett nådens år”, talar vi om Nya Testamentets tillblivelse och om Döda Havsrullarna. Söndagens evangelietexter handlar om hur Jesus rider in i Jerusalem.

 

16/12, Tredje söndagen i Advent, under ämnet ”Bana väg för Herren”, talar vi om hur judarna sett på de kristna genom tiderna. Söndagens evangelietexter handlar om Jesu ord som citerar skriften: ”Se, jag sänder min budbärare före dig…”

 

 

Välkommen att vara med!

 

 


RSS 2.0